Introductie

Gregor P.W. van Swelm (1973), zoon van een ondernemer van ‘vlees en bloed’, Slachthuis Nijmegen en meerdere generaties vee en vlees. Opgegroeid in, aan en rondom de bossen en het agrarische Malden van vroeger. Van kinds af aan begaan met machines en met regelmaat toen al te vinden aan de randen van diverse akkers en landerijen starend naar de loonbedrijven en agrariërs tijdens het werken met machines op het land. Veel tuinen onderhouden in de vrije tijd tijdens de schooljaren en na succesvolle afronding van de scholen enige jaren werkzaam geweest voor Defensie.

Begin jaren ‘90 als veteraan teruggekeerd uit de Balkanoorlog en de hobby van weleer opnieuw opgepakt en uitgebreid met specifieke opleidingen, trainingen, certificeringen en investeringen in machines en gereedschappen. De affiniteit met groen en machines, een tomeloze gedrevenheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en een kortstondige aanloopfase van nog geen drie jaar maakten het mogelijk om de hobby van toen spelenderwijs om te zetten in de volwaardige onderneming van nu.

Op 1 januari 1997 werd ‘Gregor van Swelm Boomverzorging’ een feit en onder het motto “Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken” wil hij dat tot in lengten van jaren proberen voort te zetten en de opgedane ervaring en kennis delen met gelijkgestemde mensen…